Bakning: Chokladfondant
Efter att ha vispar ägg och socker vitt tillsatte jag smälta smöret och chokladen. Jag använde 55% choklad. |
sen var det dags att skrapa rent plastskålen och föra över till formarna! |
In i ugnen, för min del blev det 11min fast enligt receptet så skulle det räcka med 8min. |
Tadaaaa!! Mycket nöjd blev jag :)
Recept för 4 portioner:
100 g smör
150 g mörk choklad
2 äggulor
1 helt ägg
0,5 dl strösocker
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
3. Vispa äggulor, ägg och socker vitt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i fyra formar.
4. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen. Baka i 6 minuter för krämig konsistens eller 10 minuter för stadigare variant. Jag lät dem stå i 11 minuter allt beror på ugnen och hur länge den har värmts upp innan man sätter in formarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för kommentaren!