Sidor

måndag 25 februari 2013

Strinning - Oscar

Jag är helt nykär i mina Oscar Magnuson - Strinning med sin fläckiga färg. Kommer passa fint till våren känner jag ;) // Med vänlig hälsning, glasögonshopahilic Pepita!

torsdag 21 februari 2013

Feberjäveln

Tillbaka :(

onsdag 20 februari 2013

Shiratakinudlar och pulsklocka

Häromdagen testade Shiratakinudlar (mirakelnudlar, fitnessnudlar...kärt barn har många namn) med räkwok. Ehm, kan meddela att det blev riktigt gott! Men riktigt starkt också, så jag rekommenderar att ni smakar av innan ni har i all gröncurry som står i receptet. Det var det enda jag lyckades åstadkomma den dagen...men det vart iaf gott!

Recept:  Shiratakinudlar med räkor i kokosmjölk (stark)

ca 400g skalade räkor
200g shiratakinudlar
1msk ekologisk kallpressad kokosolja
10cm purjolök
1msk riven färsk ingefära
1-2 msk gröncurry (jag skulle smaka av efter 1msk!)
1 burk kokosmjölk (ingen light variant)
1 vitlöksklyfta
200-250g broccoli (fryst)
50-60 g sockerärter
50g böngroddar
0.75dl cashewnötter

finhacka vitlöken, hacka purjolöken till fina skivor, fräs det i stekpannan med kokosoljan tills det mjuknar. Tillsätt 1msk av gröncurryn och sist kokosmjölken. Smaka av om du vill ha det starkare, annars börjar du tillsätta grönsakerna. Skölj av shiratakinudlarna och häll över det i kastrullen, låt allting puttra i kastrullen en stund, lägg sist in räkorna. Dom ska bara vara i en liten stund, passa på och duka ;) Sen är det bara att hugga i, MUMS!

min outfit denna vecka, sjukisoutfit dvs ta det som ligger närmast!

Idag har jag ingen feber men hostan väcker mig varannan timme, min röst håller på att ge upp nu också. Jag känner mig lite uppgiven -Vill bli frisk NU! Jag kan inte stanna hemma mer, måste få komma ut och vara människa (träna, åh vad jag saknar träningen! Endorfinkicken och lyckan över vilka övningar som känns lättare). Medan jag legat här och tyckt synd om mig har jag bestämt mig för att köpa en pulsklocka, vilken ska jag ha?Tips mottages, jag vet att löplabbet har 40% på polarklockor men jag är mest sugen på den som E fick av mig. Såg att Mediamark hade bra pris på den så jag är sugen men, vad är bäst för mig? Men en pulsklocka ska det iaf bli! :)

tisdag 19 februari 2013

Casall kärlek

Hello världen, jag är äntligen på bättringsvägen! Har lust att skrika ut i glädje men min röst och hals är inte där...än ;) Febern har just nu sagt Adios, men den var på besök på morgonen. Jag får hoppas på att den är borta för den här gången för gott, men jag vågar inte hoppas än.  Jag tar en dag i sänder, nu hoppas jag bara på att få sova en hel natt utan hostattacker som väcker mig.

Så för att fira det har jag spanat in ett par sjuuuuukt snygga träningsbyxor, eller vad säger ni?

bild lånad av Casall

Casall Compression Tights

Verkar vara snygga byxor som dessutom får en att se snygg ut på gymmet hehe, pris? I don't know, men så fort jag vet så kommer jag att meddela det om ni vill :)

måndag 18 februari 2013

Sjukstuga

Hej därborta från lilla mig, fortfarande sjuk. Känns som om jag ger upp nu, skitsamma jag hissar vita flaggan. Förkylning, du har klått mig...I surrender osv (Nu kanske jag kan bli frisk om jag stryker förkylningen medhårs?) Snälla kan jag få bli frisk nu?



Jag gör inte så mkt vettigt hemma, nu har sambo bytts ut mot lillasyster (VAD skulle jag göra utan henne?!). Då han är uppe i Åre och åker slalom varvat med längdskidor medan jag sakta dör förkylningsdöden ;) Tur att man har sällskap hemma, förutom mina älskade små djur. Jag har...(nyste och kom inte ihåg sen vad jag skulle skriva, haha!)

...............Så nu har jag öroninflammation, feber och alla förkylningssymptom som du kan komma på. INTE LÄGE KROPPEN!! Idag var Ml & Pm lediga från jobbet (dom har jobbat helg och jag var oxå ledig då jag behövdes mer nästa mån), Mk, Ma och Kb skulle ha jobbat idag men klockan 7 fick jag sms om att KB behövde vabba och jag visste att MK har fått vinterkräkis igår så då skulle Ma stå själv?! TUR att jag såg sms:et i tid så kraxade jag ett samtal till Kb (Chefen är utomlands, tidskillnad 8h) att hon måste få tag på Ml eller Pm och kolla om dom kunde ställa upp. 4h senare ringde jag jobbet och förklara att det inte finns en chans att ta mig till jobbet imorgon. :( Hur kan alla bli sjuka samtidigt? Är ju helt absurt jue, så nu är jag, Mk, Kb borta och Bc på semester så mer än hälften av benmaningen är sjuka/borta. Men Pm räddade situationen, en eloge till henne! Fan vad schysst, så jag somnade om med gott samvete.

Har gått ner 2kg sen i onsdag, tror det är vätska. Jag dricker te men det är även det enda jag kan få ner för min hals är så öm att om jag äter något lite för torrt så hostar jag så mycket att jag tror jag kommer få upp maten. Men igår kom jag på att lite pasta kanske funkar, det gjorde det! Lite lagom överkokt ock gott hehe Sen har man ingen vidare aptit med feber och nollrörelse förutom promenader med hundarna.

Nä nu ska jag få i mig lite grönt te igen...håll tummarna för att jag ska vakna feberfri imorgon!

söndag 17 februari 2013

Militärbyxa - lindex

Jag ligger här och tycker synd om mig och bara vill bli Frisk Nu!!!!! Jag vill kunna gå ut med mina bebisar på en långis utan att känna mig svimfärdig, slippa hostan från helvetet och nysningarna ger mig seriöst ont i huvudet (?!). Jag ska fan bli frisk nu, det räcker! Men iaf ;) jag var och tittade på dessa byxor innan jag insjukna. Vad tycker ni? Köpa? Dom var sjukt tighta bara, storlekarna på lindex är fan lite skeva, right?



onsdag 13 februari 2013

Ingen träning

Idag vaknade jag med världens halsont- buhu!! Knäckte mig helt igår på passet och idag får jag lida för det. Så ingen träning idag och ingen träning imorgon. Jag hoppas kroppen har återhämtat sig till fredag för då är det ett efterlängtat Box pass inne i stan. Hälsan går före såklart så vi får se om det blir av, annars har jag möjlighet i helgen också.

Jag är fortfarande så otroligt lättad över provet och längtar till praktiken! Efter detta vill jag klara av körkortet (sneglar åt boken), det skulle vara så skönt om jag kunde köra i sommar!


tisdag 12 februari 2013

Grit Strength

Jag gick in och kröp ut... Fy fan vilket jobbigt pass! Men jag ska fan testa det ett tag nu och se hur väl jag svarar på den. Jag vill bli starkare och klara fler armhävningar på tå! Bålstyrka here I come! ( ocensurerad och hemsk bild på mig nedan, yes the truth hurts! ;) haha )

måndag 11 februari 2013

Safe- Så himla glad!

Jag är så glad och lättad!! I did it! Nu är bara den praktiska delen kvar, ser fram emot den delen! :)

onsdag 6 februari 2013

Nike blast och lyckorus!

Hej bloggen! Har haft ganska mkt på sistone, gjorde provet för Teori igår och det kändes inte så bra. Satt där i ca 3h! och det var rena ångesten alltså...fattade typ hälften sen var det typ ett pussel att försöka lägga ihop svar och kryssa rätt. Dyslexin kom fram till Max, så omprov? Japp, ( får svar om ca 2vk:or) men då ska jag be att få skriva på pappret!
Nu var det två olika papper, svårt att förklara men aja, tur att man kan göra om det iaf! :) Bara att blicka framåt helt enkelt!


Men jag kan iaf berätta att jag hade AsKul på Nike Blast, så värt pengarna! Det är som om jag fått en nytändning och så har jag fått testa Jazz. Blev kär! Nu har jag satt igång med 15 min med Paolo också, intressant koncept, får se vad den ger för utdelning bara. Lite otydligt är det än så länge.

Annars då? Allt funkar bra just nu, kroppen ger bra respons och är frisk. Fått järntabletter utskrivna så det ska jag våga mig på nu. Har lagt till styrketräning som regel på träningsveckoplaneringen, ska be E fota mig så att jag kan visa skillnad i muskler. Jag tror nämligen att jag är en typ 2X, men vem vet? Jag kanske har helt fel :)

(Bilder nedan: jag i min nyköpta Nike jacka, tycker den är då fin! 2. Jag har precis avslutat söndagens sista pass på Nike blast, jo jag vet! Jag bjuder på det ;) 3. Mer mörkhårig än tidigare, nyklippt luggen och bl.a. Här kom jag precis ut ur gymmet tidigare idag)