Sidor

onsdag 30 mars 2011

Sjuker

Fy fan vad jag hatar att vara sjuk, att det dessutom sammanträffar med den månatliga är ju bara dubbel pain! Idag har haft en huvudvärk som heter duga hela dagen, tror det når sin cresendo nu, vill bara försvinna. Var tvungen att handla mat (den enda vi hade kvar i kylskåpet var gräddfil som började röra på sig), hela den trippen tärde på mig men nu ska jag snart lägga mig på soffan och tycka synd om mig igen (jag avskyr att tycka synd om mig, liksom va fan?!)

snygg och freeesh, tröstar mig med Chailatte från Espresso House. Varvar med grönt thé chai från mitt favorit thé märke: Friggs!

Vet ni? Jag har inte ens orkat läsa bloggar, dumma huvudvärk!!

tisdag 29 mars 2011

Betyg: Den man älskar


Som jag lovade så kommer nu en betygsättning på boken, jag tyckte den var riktigt bra! Fångar ens intresse från första stund och stundtals vill man bara in i boken och skaka om huvudkaraktären. Det tråkiga var att när väl slutet kom, då vart det rätt så förkortat och abrupt men jag är iaf nöjd hur slutet blev.

Allt som allt från den en 4 av mig :) Mycket bra bok och nu jagar jag efter fler men det verkar inte finnas någonstans! :(

Så köp köp!!

ps! jag ligger hemma och är sjuker :(

måndag 28 mars 2011

Read my lips


Make Up Store- Read My Lips Lip pencil

Köpte ju en läppenna igår som skulle passa till min Toscana läppstift från MUS, tadaa! Så blir den med läppstiftet, mer och djupare orange färg blir det då. Min baby tyckte färgen var superfin på mig (han är nog ganska bra på att smöra tror jag, för han tyckte även om 80tals läppstiftet). Pennan kostade 135:-, har redan smetat på pennan men läppstiftet :D

PS. Varför får jag alltid sväljreflexer när jag tar munskölj? Jag vet ju att man Inte ska svälja?

Nu kilar jag iväg till jubb!

Nu börjar det igen

Värken from hell, bara peta i sig en ipenis (som Nasseliten skulle ha skrivit) och två alvedon för att bereda kroppen på smärtan som sakta tar över min kropp. Dessutom så ringde jobbet idag och bad mig komma mycket tidigare imorgon, kul! Jag ska alltså jobba med smärtan from hell och med halsont- grattis till mig! Men! Jag får iaf lön för mödan ;) Man får ju tänka POSITIIIIIVT! :)



saknar min jacka, den försvann en helg förra året. Den ska åter till mig nu, dags att leka detektiv!
Har en massa att fixa den här helgen, det liksom blir aldrig en sak att ta tag i utan en bunt! Fixa brudtärneklänning till Lillan, fixa st-projektet, hitta en klänning till bröllopet, boka bord, handla en massa grejer inför en liten bjudning vi ska ha här hemma, en gammal klasskamrat ska komma till Sverige så jag måste hinna klämma in henne också, dessutom skulle jag vilja klämma in en annan gammal klasskompis som jag inte träffat på år! Men ja, det får nog bli nästa vecka, I'm no superwoman :D


Nattis på er!

söndag 27 mars 2011

Back to the 80's


Make Up Store- Obsessed Sparkling
Mitt nya läppstift! Är helt inne på 80 talets färgbomb på läpparna, kollar man på bilder på mamma och moster så ser man att dom var helt inne i dessa färger. Först oranga Tosca och nu denna, men jag köpte ju en penna också! Fast den är till Tosca läppstiftet, den tar nämligen fram den där riktigt djup orangefärgen.

Vad tycks? Hoppas inte på bu nu (hade jag uttalat det hade ni hört mig säga : hoppas inte på bu ny)

Nu ska det lagas mat!

Make up store

Mus smink

Kunde inte låta bli, det var 20% på sortimentet så det fick shoppas lite. Ett läppstift och en läppenna till tosca läppstiftet!

Till centrum

Sneakpeak

Är på väg in till centrum, ska träffa Nasseliten med liten :) ska se om jag hittar något fint till mig också, är sugen på nya örhängen och ringar. E är sjuk så han ligger i sängen och kurerar sig, får sällskap av våra håriga bebisar ;) Själv så känner man mer och mer av halsen men hoppas på att det inte blir värre än så här! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

fredag 25 mars 2011

Bloggtävling!


One Earth från House of Natalia, designat av Daniel Franzén.


House of Natalias smycken används bland annat av Madonna och Marie Serneholt och är ett urfint halsband som jag skulle använda som en galning :) Så vill du vara med och tävla om denna snygga halsband? Då behöver du bara skriva om tävlingen på din blogg och länka till rensavinden.nu då det är dom som ordnar med tävlingen. För att veta mer om återvinning och om bloggtävlingen så kan du klicka här.


Essie

Essie- One of a kind.

Den här snygga färgen fick mina naglar på vårhumör :) Inte bara orange som får pryda mina läppar, dock är denna mer rödorange än orange. Köpte den förra året men inte använt den ännu, perfekt att pigga upp min väldigt så tråkiga outfit.

onsdag 23 mars 2011

Förälskad!

Japp så ytligt och förfärligt tråkigt att bli kär i smink för somliga men fan! Jag älskar det här läppstiftet! Lagom glittrigt, lagom mycket färg. Tror jag kommer pendla mellan min nya och "Pretty" läppstiftet till vardags, perfekt köp tycker jag ;)

Tosca- Make Up Store Läppstift
 MUS läppstiftet kostar 170:- och håller sig bra på läpparna. Efter att ha ätit så sitter det ändå kvar!

Om jag ändå håller på att tipsa om mina sminkfavoriter så kan jag tipsa på ett superduperbra (det varierar försig från person till person men!) mascara som jag köpt nyligen!
Full lashes - H&M
Hörrni tjejern den är super mascaran är perfekt! Jag har alltid köpt YSL mascara innan och rånat mig var fjärde månad (och ja man SKA byta oftare men ja..jag är snål och använder inte min mascara så ofta) men nu! Nu kan jag byta varje månad för vet ni vad den här dundermascaran kostar?
49.90:- Mascara från H&M
Så skynda och fynda, berätta vad ni hade för erfarenhet. Är den lika bra på er som den funkade på mig? Seriöst jag är helt supernöjd med den här!

Och nu när vi ändå är on a roll så kan jag berätta om en till grymt bra produkt jag köpt från h&m, nämligen eyeliner! Nu är det slut på mjuka penslar som kan göra aningen för tunna streck eller för tjocka och oregelbundna. Nu har jag hittat svaret!

Liquid Eyeliner - H&M
Den är som en tuschpenna, enkel att applicera och bli lika mycket färg på alla håll och kanter. Perfekt för mig! Den är också superbillig, och vet ni? Jag kommer aldrig köpa min Dior eyeliner igen som jag måste pumpa och så kommer det stor droppe ur och så måste jag hålla på med tops och skit innan jag blir nöjd. Nu har jag en sjukt bra mascara (som dessutom är billig) och en grym eyeliner. Vad kostar den här då?
29.50:- H&M

Glöm inte höra av er med era recensioner är ni snälla, jag vill veta om det finns fler där ute som är lika nöjda som jag :)

söndag 20 mars 2011

Kul!

Igår hade vi en mycket välförtjänad myskväll, vi åt gott, skrattade och myste en massa. Det behövde vi, ibland när man både jobbar och bor ihop så glömmer vi bort att vi faktisk är ett par Också :) Så vi måste nästan sätta in det i schemat, att vårda förhållandet!

Dagens (gårdagens) 18 Mars
allt är gamla prylar, nothing new :)

Igår så åt vi entrecôte med sallad och potatis, åt ostar och skinka till mysplock och avslutade det med en kaffe och en nybakad dumlekaka!

Dumlekaka
(detta ska du ha hemma)
200g smör rumstemperatur
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 12 dumlen (man kan antingen dela upp dom i mitten eller ha hela och då ska det vara minst 24 st dumle)
1pkt Noblesse 
Muffinsformar i normalstorlek

Sätt på ugnen i 175 grader, sen vispar (med degkroken) du ihop smör och socker till en jämn smet, tillsätt sedan vetemjölet och bakpulver samtidigt innan du rör om försiktigt (för hand eller med vispen). Ställ degen i kylskåpet några minuter för att det ska stelna till lite och då blir det lättare att göra bollarna utan för mycket kladd. Undertiden kan du lägga ut muffinsformarna på plåten och dela på dumlen. När degen har stelnat lite kan du forma bollar, det ska räcka till minst 20st och högst 24st. Lägg dem i muffinsformen och pressa sedan ner en dumle i bollen.
Sätt in i plåten i mitten av ugnen och låt det stå i ca 10-15min, håll koll på dom efter 10 min! (Allt beror på ugnen).
degkrok -check! Smör och socker ska nu röras ihop till en härlig smet! :)
så här stora var mina bollar i proportion till muffinsformarna, några blev lite väl stora i ugnen.

Jag delade upp dumlen i hälften, E tyckte försig att jag kunde ha haft i hela men det gick ingen nöd på honom :)
bara att trycka ner dumlen i formen så att bollen blir lite plattare.
 
tadaaa! Nu in i den förvärmda ugnen i 175grader i 10-15min ( jag hade dom i 12min)
Mums! Här gräddas dom Men(!) dom faller ihop lite när dom är färdiggräddade. (öhm, dags att göra rent ugnen? hehe)
Varma nybakade kakor, då ska man kvickt lägga på en nobless på varje kaka så att den smälter på kakan.
Vänta tills dom kylt ner sig innan ni hugger in, kan bli varmt med kolan i kakan!

fredag 18 mars 2011

Fredag!

Idag ska jag släppa allt och bara vara :) Ska försöka finna lite harmoni i mig, yoga hjälper inte mig men bakning däremot! Så någon som vill fika hos min någon dag så ska ni veta att frysen kommer finnas fylld med godsaker :)

Igår så jobbade jag, så det hände inte så jättemycket. JO! E lagade middag åt oss, det blev hemmagjorda hamburgare! Sen gick jag och la mig ner på soffan och slötittade på TV, då kom jag in på tv4Fakta (borde heta tv4Trauma)det var en serie som handlar om missbruk och om hur familjen försökte rädda sin dotter från döden. Kan meddela att jag satt och grät, E hörde mig snörvla (typ egentligen storgråt kanske?) och rusade ut ur rummet för att se vad som hänt. Jag lugnade ner honom och berättade om det jag tittade på, han gav mig blicken: "Du borde verkligen byta kanal min känslosamma latina". Sen när hickan lugnande ner sig så gick vi ut med våra lurvbollar, mysigt att ha sällskap på kvällspromenaden. Då kan man liksom lunka långsamt och liksom gå längre bara för att man har någon att prata med. Tattis var lös större delen av promenaden medan Chewie var upptagen med att sniffa och kissa vid varje stam :)

Gårdagens: 17 Mars
klänning (oldie)- H&M, Väska- ?, strumpbyxor- Lindex, halsband- Gina T, Glasögon- Oscar Magnuson

Nu ska jag göra mig iordning för jag ska lunka i stormen (buhu!!) till centrum, jag har fått paket :)

Home?

torsdag 17 mars 2011

Emily Giffin- Den man älskar


Har precis inhandlat den här boken, enligt recensionerna ska det vara en riktigt bra chic lit. Lite åt Marian Keyes hållet, jag älskar ju hennes böcker så jag ger den en chans. Hittills har jag hunnit läsa 10 sidor och fnissat lite men jag återkommer med hur bra den är sen!

Har ni några bra tips på böcker? Älskar att läsa mig till sömns :)

Nöjd

Bakade Chokladfondant och det blev bra! Hade dom i min ugn lite längre än det som var rekommenderat men det såg inte färdigt ut tidigare.


Bakning: Chokladfondant
Efter att ha vispar ägg och socker vitt tillsatte jag smälta smöret och chokladen. Jag använde 55% choklad.
sen var det dags att skrapa rent plastskålen och föra över till formarna!
Jag tänker alltid på en vän från gymnasietiden när jag ska lägga över smeten till formen, Isabel heter hon och jag minns att vi bakade tillsammans en gång. Helt plötsligt utbrister hon (som om hon inte kunde hålla sig längre, typ som om hon tagit ett djupt andetag och hållit sig länge)" Du kommer blir en dålig mormor!" Jag blir helt förvånad och förstår inte alls var det kom ifrån, då pekar hon på plastskålen och säger:" Ja men du lämnar inget att slicka upp från skålen, det är ju det bästa!" Då brast vi i skratt, det kommer jag aldrig att glömma! För varje gång jag bakar så tänker jag på henne :) Roligt hur minnet fungerar.
In i ugnen, för min del blev det 11min fast enligt receptet så skulle det räcka med 8min.


Tadaaaa!! Mycket nöjd blev jag :)

Recept för 4 portioner:
100 g smör
150 g mörk choklad
2 äggulor
1 helt ägg
0,5 dl strösocker

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
3. Vispa äggulor, ägg och socker vitt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i fyra formar.
4. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen. Baka i 6 minuter för krämig konsistens eller 10 minuter för stadigare variant. Jag lät dem stå i 11 minuter allt beror på ugnen och hur länge den har värmts upp innan man sätter in formarna.

onsdag 16 mars 2011

Jag i ett nötskal


Så här är jag när jag är ute, först visste jag inte vad jag tyckte om den här låten men jag gillar den! Kanske för att jag dansar som en galning när vi är ute och så ser jag likheterna mellan våra kulmagar hehehehe

Lunch med mina fina vän!

Idag fick jag intressanta sms från mina vänner, en har jag ännu inte svarat på eftersom jag har en massa i huvudet. Nasse svarade jag på sms:et men Dockan fick äran att ta en lunch med mig (hon jobbar typ granne med mig), vi kom underfund med att vi kanske har lunchat 2-3 gånger sen jag flyttade hit. Alldeles för lite enligt mig! Nu blir det lunchträff, lite spånarlunch och pepplunch för vad kan vara bättre än att peppa varandra lite över lunch? Jag älskar mina vänner så oerhört, jag blev kär i er i gymnasiet och jag älskar er ännu! <3 (snyft nu blev man sådär blödig igen....) Man behöver folk man kan vara sig själv med, släppa taget och veta att dom kommer ta emot en om man faller. Just nu har jag en svacka i mitt liv, känns som om den förstör alla mina upplevelser bara. Dumma humör! Solen är här och allt medan jag grubblar som om det vore stora gråa moln över mig, är trött på mig själv!

Well över till lite ytligheter (det enda förutom vänner som verkar kunna lyfta mitt humör) så hittade jag en jättefin topp/blus/linne på Lindex! Den fanns inte i min storlek men så fort jag hittar den så kommer den få ett nytt hem :) Passade på att fota en dagens också :)

Dagens 16 Mars!
försöker le men kameran verka tycka bättre om när jag ser trött ut?
klänning- Sonia Rykiel for H&M (old), tröja- Gina T (old), bälte- H&M


Nu ska jag jobba på lite sen blir det Tortilla middag! Aribaaa!!

tisdag 15 mars 2011

Nu är det krig igen

Hej risbuske, kan du försvinna nu? ...Snälla?

Jag är oense allt verkar det som, det var som om alla bra känslor försvann efter kl 20.00. Sen efter det har jag grubblat om City tidningen, döden och 2012....vad är det för fel på mig egentligen? Nu är jag dödstrött igen, vill bara gå i ide, och gärna få ett mer samarbetsvilligt hår på köpet också. Vi konstaterade att mitt hår är tjockt, stråna är som sytrådar och osamarbetsvilligt och risigt! :(

Men framförallt så har jag inte tränat på en evighet, känns som om saker alltid kommer i vägen. Jag kanske är låg för att jag svikit mig själv? Hur ska jag ta mig från punkt a till punkt b? Jag kan ju inte göra mig själv besviken mer! Palla med dessa humörsvängningar, snart kickar väl E ut mig tack vare humöret....

15 Mars

blev en dusch när jag kom hem, sen somnade jag på soffan! Kommer aldrig somna inatt :(
 Idag blev jag väckt tidigt utav en lillasyster som ville ha mitt stöd när hon skulle på intagningsprov, det var bara att vakna till och ta mig till Sickla efter fyra timmars sömn (tro mig det syntes!). Vi hann öva iaf 30min innan vi var tvungna att sätta oss i väntrummet, fast det kändes som om vi övade i 2min! Hon var nöjd med presentationen och det är det som räknas, så nu håller vi tummarna!!

Men hur härligt är det inte med sol?!? Som om man fått happy piller när man går runt i solen, dock frös jag om benen en aning. Var nog liiiite för positiv angående värmen, men jag njöt ändå!

Dagens 15 Mars!

Väska- ?, klänning- Gina Tricot (ny!), strumpbyxor- Lindex (nya!), solisar- Gucci

Nu ska jag handla lite mat sen ska jag ut med mina lurvbollar!

Mobilblogg

Är på väg till stan för att stötta Lillan på hennes intagningsprov. Men jag är tröttare än trött och inget kaffe hann jag få i mig, ett miniuppdrag att utföra på väg till henne med andra ord!Sneakpeak 2 BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Recap

Jag hade så himla kul i helgen, fick träffa mina syskon och mamma i fredags. Det blev många skratt och minnen. På lördagen jobbade jag häcken av mig, vi var tre förkämpar som slet som djur det var för sig kul! Hellre för mycket att göra än för lite! Fast jag måste erkänna att jag inte trodde att det skulle bli så mycket att göra när våren kom på besök i Stockholm i lördags. :) Sen så rusade man hem och fixade krubb till vovvarna och missarna, duschade och försökte bestämma mig vad jag skulle ha på mig. Sen spackla på mig lite innan jag rusade ut med Chewie (E gick före med Tatooine) för att sedan gå hem till E's föräldrar. 

bild lånad av Bea.
 Dom bjöd på fest då Beas kille fyllde 27år, sen åkte jag och Bea till mina tjejer för att fördrinka lite (utom Bea för hon ville köra en nykter kväll) och sjöng Sing Star. Sen så tog vi oss till Garbo för en massa dans (svettigt värre!) Vakna pigg och glad på söndagen, då bakade jag scones till frukost! Sen gick jag och kusinen runt på centrum här i närheten och fönstershoppade innan vi bestämde oss för att dö på min soffa en stund :)
Söndagens 14 Mars
strumpbyxor & kjol- H&M, Topp- Monki
Brist på sömn och party hela natten var ingen bra bas för att fotas på, men jag bjuder på outfit utan ansikte, för er skull ;)

Så tjejer, en utgång snart igen? Har fått blodad tand! :D

måndag 14 mars 2011

Nytt i garderoben

Ny klänning från H&M trend, älskar detaljerna men även den fina blåa färgen. Förälskelse på en gång och impuls shopping slog till :)

fredag 11 mars 2011

Baka en kaka?

Måste säga att jag är sugen på att baka en massa, gärna något kladdigt och med choklad smak men det kan funka med bara choklad smak ;)

Chokladfondant
Man kanske skulle ge sig in på att testa Chokladfondant? Dock har jag inte formarna till det men det borde inte vara svårt att skaffa fram?

Who know? Kanske bakar något i helgen, men först blir det att följa med Lillan till frisören, sen tandläkare sen träffa storasyster som är på besök i Stockholm över helgen!

torsdag 10 mars 2011

Safira Dress!

Köpte Safira klänningen från Gina Tricot häromdagen, så himla fin! Precis som jag hade hoppats, nu ska jag bara hitta ett par snygga röda strumpbyxor till den :) Längtar tills all snö har töat bort, vill använda gubbskorna!

//Tant Pepita!

onsdag 9 mars 2011

Nelly Trend

bild.
Något som faller er i smaken? Själv gillade jag den första klänningen :)

Frisyren!

Okey efter det här blogginlägget ska jag nog ta och beställa från Lookfantastic för nu behöver det här håret en massa stylingsprodukter! Lika bra att passa på då deras fraktfria kampanj fortfarande pågår :)

Tadaaa!
Nu lockar sig mitt hår ganska mycket tack vare ettappklippningen men det tycker jag bara är fint, och så är det mycket tunnare! Skönt att slippa vikten från hästsvansen, det var jag tacksam för igår på träningen. Vad tycks?

Så nu kan ni lika gärna få en dagens också ;)

Dagens 9 Mars
klänning- H&M Sonia Rykiel, topp (ny!!) annars allt från HM,

Vad är det ni ser?? En LIKADAN tröja som hon har abusat nu under en veckans tid fast i en annan färg?! JAPP! Älskar den där toppen/tröjan :D

Idag ska jag på jakt efter Gina Tricot klänningen, målmedveten!

Mellanmål!

Åh så gott!! Jag dör av njutning! :)
Fattar inte att jag slutade äta Red Delicius äpplen, dom är ju så himla goda! Till den gjorde jag en smoothie, med banan, jordgubbar, vaniljyoghurt (låglaktos) och blåbär! Både jag och E blev nöjda med hur gott det blev :)


Och vet ni? Jag är äntligen nöjd med mitt hår!!! (hurraaa) Men ni får bättre bild snart, ska bara få i mig godsakerna :)

Träning

Jag har haft en ofrivillig paus från träningen i nästan 2 veckor, måste säga att det var jobbigt att inte kunna träna då man blir så glad efteråt. Men idag så fixade jag det! Tränade Dance Step och det gick riktigt bra, ville bara skratta högt av lycka när jag svettades av ansträngningen men ville inte att folk runt mig skulle tro att en tokstolle tränade bredvid dom.

Syskonkärlek!
Lillan & Jag

Min fina lillsyster har hjälpt mig så mycket förra veckan och jag vet inte alls vad jag hade tagit mig till utan henne. Älskar dig så himla mycket Lillan!! Jag är så tacksam att hon finns i mitt liv, min lillasyster och vän som får mig att skratta och lugnar ner mig när jag är tjurig :)

tisdag 8 mars 2011

Wishing for a dress

Safira Dress 199:-
Visst är den fin? Ska komma in i butik vilken dag som helst, från Gina Tricot! 

Mobilblogg

Fick ett samtal för 1h sedan att butiken har morgonmötet idag så det var bara att försöka få bort ens trötta pluffsiga morgonutseende och göra sig ordning, ser fortfarande för jävligt ut. Dessutom har jag och mitt hår förklarat krig mot varandra. Stackars E fick medla mellan oss igår, så tillfällig fred uppstod mellan oss så att jag kunde sova och inte stirra på spegeln hela natten. Kriget startades igång tidigt imorse igen,suck! BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

måndag 7 mars 2011

Klipp Klipp

Hej! Vet ni? Jag har klippt mig! Inget som syns som mycket (om man inte är jag) men jag är inte riktigt överens med håret just nu. Färgen blev bra, ville ha en heltäckande färg i mer bruna än röda och gärna mörkare än mina slitna och solblekta och det tycker jag det blev men sen kom klippningen. Det kanske är så att man blir fegare på alla sätt och vis när man blir äldre? Man liksom slänger sig inte ner för ett stup i nybörjarfasen av snowboarding (om man nu ens vågar ge sig på snowboard eller stup för den delen) eller blir nöjd när man klipper sig? (vilka paralleller jag drar!). Så ni får ha överseende och ja, jag behöver peppas lite.

Shit vilken mes jag är.....första gången jag grät och titta på mitt hår, så dumt.

Dagens- 7 Mars

ja jo sunkigt att använda tröja igen! Men jag är kär :)
leggings- weekday, topp- Monki och tröja- H&M


Frillan- Färgen
Eftersom jag tar kort med min sug dator så blir det liksom ingen bra bild på håret men, så här ser det ut i ljuset. Det är mörkare om man inte står direkt under en spotlight.

Nu ska jag lägga mig på soffan och klappa mitt hår...det enda som tröstar är mantran: "Det kommer växa ut..."